Tandartsenpraktijk Eindhoven? Tandheelkundig Centrum Hanevoet is een full-service tandartsenpraktijk in Eindhoven die u graag helpt u met de behandeling die u nodig heeft. Onze tandartsen & mondhygiënisten kunnen er samen met u voor zorgen dat uw gebit gezond blijft.

Om een mooi en gezond gebit te behouden is het belangrijk om minimaal twee keer per jaar naar de tandarts te gaan voor een controle. Zo kan de tandarts uw tanden, kiezen en tandvlees controleren om te bepalen of alles nog gezond is. Naar aanleiding van het mondonderzoek geeft de tandarts advies over de behandelingen die ervoor zorgen dat u een mooi en gezond gebit behoudt.

Daarnaast is een goede mondhygiëne belangrijk om een mooi en gezond gebit te behouden. Slecht poetsen resulteert in gaatjes. Gaatjes resulteren in onherstelbare schade. Door uw gebit periodiek te laten controleren kunnen beginnende gebitsproblemen tijdig verholpen worden.

Gebitsproblemen voorkomen

Om gebitsproblemen te voorkomen is het belangrijk om goed te zorgen voor uw tanden en tandvlees. De vorming van tandplak is een probleem wat terug blijft komen. Wij adviseren om minimaal twee keer per dag 2 minuten uw tanden te poetsen. Hierbij wordt tandpasta met fluoride aangeraden. Daarnaast raden wij het gebruik van stokers en ragers aan om ook de ruimtes tussen uw tanden schoon te maken.

Het is belangrijk om regelmatig uw gebit te laten controleren door een tandarts om problemen en klachten te voorkomen. Een aantal voorbeelden van onze veelvoorkomende algemene behandelingen zijn: Periodieke controle, verstandskies trekken, gaatjes vullen, wortelkanaalbehandeling en mondhygiëne.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Hieronder hebben wij een aantal van onze veelvoorkomende behandelingen toegelicht: periodieke controle, gaatjes vullen, verstandskies trekken, wortelkanaalbehandeling.

Tandartsenpraktijk Eindhoven

Ga naar de tandarts bij klachten zoals:

Gaatjes

Heeft u pijn aan een tand of kies? Dan heeft u waarschijnlijk een gaatje. Onze tandarts kan dit controleren en het probleem voor u oplossen. Daarnaast kan onze mondhygiënist uw tanden, kiezen en tandvlees reinigen. Ook geeft onze mondhygiënist u graag advies het optimaal onderhouden van uw mondhygiëne om het risico op gaatjes te verminderen.

Heeft u een gaatje? Neem dan contact op voor een afspraak via 040 252 42 67. Onze tandarts helpt u graag van uw klachten af.

Tandplak

Wist u dat tandplak de grootste oorzaak is van gaatjes? Tandplak is een laagje van bacteriën dat zich ophoopt op tanden en tandvlees. Deze bacteriën produceren zuren die het glazuur op uw tanden aantast. Het glazuur in de tand neemt hierdoor af waardoor het oppervlak van de tand kan beschadigen. Als het oppervlak beschadigt is, dan kan er een gaatje ontstaan.

Tandsteen

Als tandplak zich ophoopt op uw tanden, en te lang niet wordt verwijderd, dan verhardt dit zich tot tandsteen. Tandsteen is een harde ruwe kalklaag. Etensresten blijven hier makkelijk aan vastplakken. Dit zorgt voor gaatjes en verkleuringen van uw tanden. Daarnaast kan het leiden tot ontstoken tandvlees en een slechte adem. Het is dus belangrijk om de vorming van tandsteen te voorkomen door de ophoping van tandplak tegen te gaan. Dit kunt u doen door dagelijks goed uw tanden te poetsen en daarnaast tandenstokers of ragers te gebruiken.

Aanhoudende slechte adem en/of vieze smaak

Als u last heeft van een aanhoudende slechte adem en/of vieze smaak in de mond, dan komt dit door bacteriën die zich nestelen in in de diepe groeven achter op de tong. Vaak is dit een metaalachtige en zure smaak.

Goede mondhygiëne is belangrijk om te voorkomen dat bacteriën zich kunnen nestelen en daarmee een slechte adem of vieze smaak veroorzaken. U kunt een goede mondhygiëne onderhouden door minimaal twee keer per dag uw tanden te poetsen en dagelijks tandenstokers of ragers te gebruiken. Daarnaast kunt u een tongreiniger gebruiken om uw tong te reinigen. Zo voorkomt u dat bacteriën zich kunnen nestelen op uw tong, tanden en kiezen.

Gevoelige tanden

Gevoeligheid van tanden kan voorkomen worden door een goede mondhygiëne. Het is bij het poetsen belangrijk dat er niet te veel kracht gezet wordt. Daarnaast is het belangrijk om te vermijden dat het tandvlees ontstoken raakt. Poets uw tanden zorgvuldig voor 2 minuten met een fluoridetandpasta, en gebruik een zachte tandenborstel.

Reinig ook dagelijks de ruimten tussen uw tanden met ragers of tandenstokers. De kans op gevoelige tanden vermindert hierdoor aanzienlijk. Eventueel kunt u er ook voor kiezen om gebruik te maken van speciale tandpasta’s die bijdragen aan de vermindering van tandhalsgevoeligheid.

Een gezond gebit

Om uw gebit zo gezond mogelijk te houden raden wij u aan om tweemaal per jaar een gecombineerde afspraak in te plannen met uw tandarts en mondhygiënist. Zo kan de tandarts zorgen voor de controle van uw gebit en de mondhygiënist voor voor de reiniging van uw tanden, kiezen en tandvlees. Daarnaast geven onze specialisten u graag advies over het onderhouden van een optimale mondhygiëne zodat u uw gebit gezond en sterk kunt houden.

Wilt u weten hoe u uw tanden, kiezen en tandvlees zo gezond mogelijk kan houden? Maak dan direct een afspraak in onze moderne tandartsenpraktijk in Eindhoven centrum.

Periodieke controle 

Een periodieke controle bij Tandheelkundig Centrum Hanevoet is een geheel pijnloze behandeling die ongeveer een kwartier duurt.

Door uw gebit periodiek te laten controleren kunnen eventuele gebitsproblemen tijdig verholpen worden. Zo zorgt u ervoor dat uw gebit in goede gezondheid blijft.

Een gezond gebit heeft ook een positieve invloed op de algemene gezondheid. Daarom is het belangrijk om goed te zorgen voor uw tanden, kiezen en tandvlees.

Naast het controleren van uw gebit kunnen wij tijdens een periodieke controle ook andere verrichtingen uitvoeren waaronder het verwijderen van tandsteen en het maken van röntgenfoto’s.

Gaatjes vullen Eindhoven

Een tand of kies gaat steeds meer pijn doen als er gewacht wordt met het laten vullen van het gaatje. Daarom is het verstandig om zo snel mogelijk langs te komen op het moment dat u een gaatje heeft.

Heeft u pijn aan een tand of kies? Tandheelkundig Centrum Hanevoet helpt u graag van uw pijnklachten af. Neem gerust contact op om een afspraak te maken.

Hoe vult de tandarts een gaatje?

Als u een gaatje heeft, dan wordt deze gevuld in drie stappen: constateren van het gaatje, tandbederf weg boren, en gaatje vullen. In totaal duurt de behandeling gemiddeld 30 minuten.

In de eerste stap wordt het gaatje geconstateerd. Onze tandartsen zijn opgeleid om een beginnend gaatje te herkennen. Het gaatje hoeft dan ook nog geen pijn te doen. Een gaatje doet namelijk pas pijn wanneer deze zich in een vergevorderd stadium bevindt. De tandarts adviseert u dan over de mogelijkheden om het gaatje te vullen. U kunt er bij een klein gaatje voor kiezen om het gaatje te vullen zonder verdoving. Anders wordt er een plaatselijke verdoving toegediend in het te behandelen gebied zodat u niks voelt van het boren.

Het boren is de volgende stap. Hierbij boort de tandarts al het tandbederf weg zodat het gaatje goed zichtbaar wordt. Bacteriën en zuren die het gaatje veroorzaakt hebben kunnen zich dan ook niet meer uitbreiden.

Het gaatje wordt gevuld met een witte composiet vulling. Het vullen doet geen pijn en u kunt ook direct weer eten en drinken. Het duurt nog wel even voordat de verdoving is uitgewerkt maar daarna heeft u geen last van napijn.

Verstandskies trekken Eindhoven

Bij pijn aan de verstandskies is het altijd verstandig om langs te komen. De pijn kan worden veroorzaakt doordat de kies te weinig ruimte heeft in de mond en daardoor scheef groeit. Ook is het mogelijk dat de kies op de kaak drukt. Een tandarts van Tandheelkundig Centrum Hanevoet adviseert u graag over het trekken van de verstandskies. Als de verstandskies scheef groeit, dan moet deze worden getrokken door een deskundige tandarts.

Hoe wordt een verstandskies getrokken?

Het laten weghalen van een verstandskies is een behandeling dat te verdelen is in 3 stappen: het maken van foto’s, het verwijderen van de verstandskies, en de nabehandeling.

Op het moment dat u langs komt met last van uw verstandskies, dan wordt er een röntgenfoto gemaakt van uw gebit. Zo kan de tandarts zien of de verstandskies scheef groeit. Als dat het geval is, dan moet de verstandskies waarschijnlijk getrokken worden. Het is mogelijk dat de kies te diep in het tandvlees ligt of dat het tandvlees ontstoken is. In dat geval verwijst de tandarts u door naar de kaakchirurg in het ziekenhuis.

Het verwijderen van de verstandskies wordt uitgevoerd onder verdoving zodat de behandeling zo pijnloos mogelijk verloopt. Om de kies te trekken schuift de tandarts het tandvlees en wordt er ruimte gemaakt. Vervolgens wordt de kies een klein beetje bewogen waarna de kies in de meeste gevallen in één keer getrokken wordt. De tandarts hecht de wond met zelfoplossende hechtingen en plaatst een gaasje op de wond. U dient 30 minuten op het gaasje te bijten om het bloeden van de wond te stelpen.

Om te voorkomen dat de wond weer gaat bloeden adviseren wij u om uw mond niet te spoelen met water op dezelfde dag na de behandeling. U mag wel drinken en uw tanden poetsen. Daarnaast raden wij u aan om een paracetemol te nemen, een uurtje voor de behandeling. Een paar uur na de behandeling kunt u er dan weer een innemen zodat u voldoende pijnstilling heeft voor als de verdoving uitgewerkt is.

Wortelkanaalbehandeling Eindhoven

Een wortelkanaalbehandeling wordt ook wel zenuwbehandeling genoemd omdat de zenuw verwijderd wordt om de pijn te verhelpen. Deze behandeling wordt uitgevoerd als de hevige pijn veroorzaakt wordt door ontstoken pulpa in uw tand of kies. Het verwijderen van de zenuw zorgt er ook voor dat nieuwe ontstekingen worden voorkomen.

Hoe verloopt een wortelkanaalbehandeling?

Een behandeling aan het wortelkanaal is te verdelen in vijf stappen: foto’s maken, ontstoken weefsel verwijderen, wortelkanaal reinigen, vijlen en voorbereiden van het vullen van het wortelkanaal, en het vullen zelf.

Indien nodig worden de stappen verdeeld over twee afspraken. Dit doen wij om de behandeling zo aangenaam mogelijk te maken. De twee afspraken worden dan zo kort mogelijk op elkaar gepland. Wij adviseren u om de tand os kies zo min mogelijk te belasten tussen de twee afspraken door.

Door een röntgenfoto te maken van uw gebit kan de tandarts zien hoe de wortels in uw kaakbot liggen. De behandeling wordt uitgevoerd met een plaatselijke verdoving zodat u geen pijn ervaart. Als de verdoving is ingewerkt maakt de tandarts een kleine opening in de tand om het ontstoken weefsel te verwijderen.

Vervolgens worden de wortelkanalen gereinigd en start de tandarts met het vijlen en voorbereiden voor de nieuwe vulling. Er wordt een blijvende vulling geplaatst als de complete wortelkanaalbehandeling in één afspraak uitgevoerd kan worden. Als u toch een tweede afspraak nodig heeft, dan wordt er een tijdelijke vulling geplaatst. Deze tijdelijke vulling wordt dan vervangen door een blijvende vulling tijdens de tweede afspraak.

De tandarts haalt de tijdelijke vulling eruit bij de tweede afspraak en vervangt deze door een blijvende vulling die gemaakt is van cement. Dit is een speciaal soort cement dat goed wordt opgenomen door het menselijk lichaam. Om het wortelkanaal goed en stabiel af te sluiten wordt er een stift in het cement geschoven. Vanaf dat moment kan het wortelkanaal beginnen met genezen.

Nieuwe patiënten

Heeft u nog geen vaste tandartsenpraktijk Eindhoven? Tandheelkundig Centrum Hanevoet neemt nieuwe patiënten aan! Uw gebit wordt uitgebreid gecontroleerd tijdens uw eerste bezoek. Indien nodig maken we rontgenfoto’s om het gebit beter in beeld te brengen.

Bent u nieuw bij Tandheelkundig Centrum Hanevoet? Dan kunt u telefonisch contact opnemen om een eerste afspraak in te plannen.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken bij onze tandartsenpraktijk Eindhoven? Dat kan online via de contact pagina. Daarnaast kunt u een afspraak maken door telefonisch contact op te nemen.

Afspraak annuleren

U kunt uw afspraak annuleren door telefonisch contact op te nemen met Tandheelkundig Centrum Hanevoet. Hierbij is het van belang dat u minimaal 24 uur voor aanvang van de behandeling contact opneemt, dan is het annuleren geheel kosteloos.

Afspraken die op een maandag gepland staan kunnen uiterlijk op de vrijdag ervoor tot het tijdstip van de afspraak op maandag nog kosteloos geannuleerd worden. Afspraken op de dag na een feestdag kunnen uiterlijk op de werkdag ervoor tot het tijdstip van de afspraak kosteloos geannuleerd worden. De kosten worden in rekening gebracht als u te laat bent met annuleren.