Tandarts Eindhoven

Tandarts Eindhoven gezocht? Full-service praktijk Tandheelkundig Centrum Hanevoet staat tot uw dienst wanneer u op zoek bent naar een tandarts in Eindhoven.

Vriendelijke, deskundige behandeling met altijd een persoonlijk praatje.
fijne mensen en erg tevreden over de behandelingen
Ik maak me nooit druk om naar deze tandartspraktijk te gaan. In tegendeel, ik kijk ernaar uit om naar huis te gaan met complimenten over mijn gebit! Top personeel: professionals met een gezellig praatje!
js_loader

Het is belangrijk om ten minste twee keer per jaar uw gebit te laten controleren door een tandarts. Bij een bezoek aan uw tandarts controleert hij of zij uw tanden en uw tandvlees om te kijken of het nog gezond is.

Slecht poetsen kan resulteren in gaatjes. Gaatjes kunnen resulteren in onherstelbare schade. Goede mondzorg is daarom belangrijk voor het behoud van uw tanden en kiezen. Onze tandartsen & mondhygiënisten kunnen er samen met u voor zorgen dat uw gebit gezond blijft.

Algemene tandheelkunde omvat alle behandelingen die ervoor zorgen dat uw gebit gezond blijft. Dit zijn vooral basisbehandelingen. Naar aanleiding van een mondonderzoek geeft de tandarts advies over de behandelingen die ervoor zorgen dat u een mooi en gezond gebit behoudt.

Gebitsproblemen voorkomen

Het is belangrijk om tussen de tandartsbezoeken goed te zorgen voor uw tanden en tandvlees. Tandplak is een probleem wat terug blijft komen, maar dit is goed onder controle te houden door regelmatig uw tanden te poetsen en te stoken of te ragen. Hieronder staan een paar tips om mond goed te verzorgen.

– Poets minimaal twee keer per dag uw tanden. Tandpasta met fluoride wordt aangeraden.
– Gebruik stokers of ragers dagelijks voor uw tanden.

Het is belangrijk om regelmatig uw gebit te laten controleren door een tandarts om problemen en klachten te voorkomen. Een aantal voorbeelden van onze veelvoorkomende algemene behandelingen zijn: Periodieke controle, verstandskies trekken, gaatjes vullen, wortelkanaalbehandeling en mondhygiëne.

Ga naar de tandarts bij klachten zoals:

Gaatjes

De tandarts controleert uw gebit en lost gebitsproblemen op. De mondhygiënist helpt u bij het optimaal onderhouden van uw mondhygiëne en het daarmee verminderen van het risico op gaatjes. Heeft u last van gaatjes? Maak dan een afspraak zodat onze tandartsen uw klachten kunnen verhelpen. U kunt ons bellen op 040 252 42 67

Tandplak

Tandplak is een laagje bacteriën dat zich ophoopt op uw tanden en tandvlees. Het is de grootste oorzaak van gaatjes. De bacteriën die in het tandplak zitten produceren zuren, en deze zuren tasten de glazuurlaag op uw tanden aan. Deze aantasting leidt op den duur tot een afname van het glazuur in de tand. Hierdoor kan het oppervlak van uw tand beschadigen waardoor er een gaatje ontstaat.

Tandsteen

Wanneer tandplak te lang niet wordt verwijderd, verhardt dit zich. Dit resulteert in tandsteen. Tandsteen is een harde kalklaag wat zich ophoopt op uw tanden. Het is erg ruw en houdt hierdoor makkelijk etensresten vast. Dit kan resulteren in verkleuringen van uw tanden en gaatjes. Daarnaast veroorzaakt het ontstekingen in uw tandvlees. Ook kan tandsteen zorgen voor een slechte adem. Er zijn dus redenen genoeg om de ophoping van tandsteen te voorkomen.

Aanhoudende slechte adem en/of vieze smaak

Bij een slechte adem heb je vaak een metaalachtige en zure smaak in de mond. De oorzaak hierachter zijn de bacteriën die zich in de diepe groeven achter op de tong nestelen.

Door het poetsen van de tanden met een tandenborstel en het reinigen van de tong met een tongreiniger kan je dit voorkomen. Ook het gebruik van tandenstokers en ragers dragen bij aan het onderhouden van een goede mondhygiëne. Zo voorkomt u dat de bacteriën zich kunnen nestelen en daarmee een slechte adem of vieze smaak veroorzaken. De tandarts kan u doorverwijzen naar de mondhygiënist die u advies geeft over hoe u uw mondhygiëne het best kan onderhouden.

Gevoelige tanden

Een goede mondhygiëne kan gevoeligheid van de tanden voorkomen. Bij het poetsen is het belangrijk dat u niet te veel kracht zet en vermijd dat het tandvlees ontstoken raakt. Hierdoor vermindert de kans op gevoelige tanden aanzienlijk. Om dit te bereiken is het van belang dat u dagelijks alle tandplak van en tussen uw tanden en kiezen verwijdert. Dit doet u door tweemaal per dag uw tanden te poetsen met een fluoridetandpasta. Poets zorgvuldig uw tanden voor 2 minuten, let er hierbij op dat u niet te veel kracht zet en gebruik maakt van een zachte tandenborstel. Reinig ook dagelijks de ruimten tussen de tanden met tandenstokers of ragers. U kunt er voor kiezen om gebruik te maken van speciale tandpasta’s die bijdragen aan de vermindering van tandhalsgevoeligheid.

Een gezond gebit

Zijn uw tanden en tandvlees gezond en wel? Dan duurt een bezoek aan uw tandarts meestal helemaal niet lang. De tandarts voert een controle uit en indien nodig, zullen uw tanden grondig gereinigd worden. Wilt u weten hoe u uw gebit zo gezond mogelijk kan houden? Maak dan een afspraak bij Tandheelkundig Centrum Hanevoet en wij leggen uit hoe u uw gebit gezond en sterk kunt houden.

Wij raden aan om tweemaal per jaar een gecombineerde afspraak in te plannen met uw tandarts en mondhygiënist. De tandarts controleert uw gebit op problemen en de mondhygiënist zorgt voor een grondige reiniging van uw tanden, kiezen en tandvlees. Bovendien geven onze specialisten advies over de verzorging van uw mond. Maak direct een afspraak in onze moderne tandartsenpraktijk in Eindhoven centrum.

Periodieke controle 

Een periodieke controle zorgt ervoor dat uw gebit in goede gezondheid blijft. Daarnaast is het ook goed voor uw algemene gezondheid. Gemiddeld duurt de behandeling ongeveer een kwartier en is de behandeling geheel pijnloos. Wanneer u een periodieke controle laat uitvoeren door Tandheelkundig Centrum Hanevoet profiteer u van diverse voordelen. 

Naast de algemene controle kunnen wij ook extra verrichtingen uitvoeren. Extra verrichtingen kunnen onder andere zijn: het maken van röntgenfoto’s en het verwijderen van tandsteen. Door uw gebit periodiek te laten controleren, voorkomt u problemen, waardoor u de kans op dure behandelingen verkleind.

Gaatjes vullen Eindhoven

Op het moment dat u een gaatje heeft, moet deze zo snel mogelijk gevuld worden. Als u te lang wacht met het laten vullen van het gaatje, gaat uw tand of kies steeds meer pijn doen. Wij raden u daarom aan zo snel mogelijk een afspraak te maken bij Tandheelkundig Centrum Hanevoet in Eindhoven.

Hoe vult de tandarts een gaatje?

Het vullen van een gaatje gebeurt in drie stappen: constatering, boren en vullen. We lichten de stappen hieronder voor u uit.

In de eerste stap wordt het gaatje geconstateerd. Onze tandartsen kunnen een gaatje al in een heel vroeg stadium herkennen. Nog ver voor een gaatje pijn gaat doen. Een gaatje doet namelijk pas pijn wanneer hij zich in een vergevorderd stadium bevindt. Door uw gebit regelmatig te laten controleren, kunt u pijnlijke en dure behandelingen voorkomen. Op het moment dat de tandarts een gaatje constateert, geeft hij u advies over de mogelijkheden voor het vullen van het gaatje. U kunt ervoor kiezen om het gaatje te laten vullen met verdoving, maar ook voor een behandeling zonder verdoving.

De volgende stap in het proces is boren. Indien u voor een verdoving gekozen hebt, krijgt u een plaatselijke verdoving in het te behandelen gebied. Vervolgens gaat de tandarts aan de slag. De tandarts boort eerst het tandbederf weg, zodat het gaatje goed zichtbaar wordt en zuur en bacteriën zich niet meer kunnen uitbreiden.

Vervolgens wordt het gaatje gevuld met een composiet vulling. Dit is een witte vulling. Het vullen zelf doet geen pijn en als de verdoving is uitgewerkt, voelt u ook geen napijn. Na afloop van de behandeling kunt u ook direct weer drinken en eten. Gemiddeld duurt het 30 minuten om een gaatje te vullen. 

Verstandskies trekken Eindhoven

Op het moment dat u last heeft van uw verstandskies, kan het zijn dat hij deze moet worden getrokken door een deskundige tandarts. De pijn kan worden veroorzaakt doordat de kies op de kaak drukt of doordat de kies door te weinig ruimte in de mond, scheef groeit. In het laatste geval is het verstandig om de kies te laten trekken. Het is bij pijn altijd verstandig om langs te komen en u te laten adviseren door een tandarts van Tandheelkundig Centrum Hanevoet.

Hoe wordt een verstandskies getrokken?

Het verwijderen van een verstandskies is onder te verdelen in 3 stappen: foto’s maken, kies verwijderen en de nabehandeling. Wij leggen de stappen voor u uit:

Als u last heeft van uw verstandskies, dan maakt de tandarts eerst een foto. Hij controleert dan of de kies scheef groeit. Indien dat zo is, dan moet de verstandskies waarschijnlijk getrokken worden. Wanneer het tandvlees al ontstoken is of de verstandskies te diep in het tandvlees ligt, wordt u doorverwezen naar de kaakchirurg.

In de tweede stap wordt de verstandskies getrokken. Als eerst krijgt u een verdoving om de behandeling met zo min mogelijk pijn te laten verlopen. Daarna zal de tandarts het tandvlees opzij schuiven en ruimte maken om de kies te kunnen verwijderen. Hij beweegt de kies een beetje, waardoor hij de kies in de meeste gevallen in één keer kan trekken. Vervolgens hechten we de wond en plaatsen we er een gaasje op. Hier moet u 30 minuten goed op bijten. Het laten weghalen van een verstandskies duurt gemiddeld 15 minuten.

De verdoving werkt nog een tijdje na, maar neem een uurtje voor de behandeling een paracetamol. Een paar uur na de behandeling werkt de verdoving niet meer. Dan komt de pijn terug en raden we u aan om eventueel nog een pijnstiller in te nemen. De dag van de behandeling mag u uw mond niet spoelen, omdat het bloed in de wond nog niet gestold is. De buitenkant van de wang mag u koelen om een zwelling tegen te gaan. Daarnaast mag u al wel drinken en uw tanden poetsen.

Wortelkanaalbehandeling Eindhoven

Een wortelkanaalbehandeling wordt uitgevoerd op het moment u last heeft van hevige kiespijn die wordt veroorzaakt door ontstoken pulpa in uw tand of kies. Om u van uw pijn af te helpen zal de zenuw moeten worden verwijderd. Op deze manier worden direct nieuwe ontstekingen voorkomen. Daarom wordt een wortelkanaalbehandeling ook wel een zenuwbehandeling genoemd.

Hoe verloopt een wortelkanaalbehandeling?

Een wortelkanaalbehandeling voeren we uit in een aantal stappen, en verspreiden we wanneer nodig over twee afspraken. Dit doen we zodat de behandeling zo aangenaam mogelijk verloopt. Wanneer er meerdere afspraken nodig zijn, dan proberen we die zo dicht mogelijk op elkaar te plannen. We adviseren om uw tanden of kiezen tussen de afspraken door zo min mogelijk te belasten.

Bij de eerste afspraak maken we een röntgenfoto van uw gebit. Hiermee kunnen wij zien hoe de wortels in uw kaakbot liggen. Vervolgens krijgt u een plaatselijke verdoving toegediend, om te zorgen dat u geen pijn ervaart tijdens de behandeling. Daarna verwijdert de tandarts het ontstoken weefsel door een kleine opening te maken in de tand. De volgende stap is het reinigen van de wortelkanalen. Als dit gebeurd is, gaan we aan de slag met vijlen en bereiden we de kanalen voor op de nieuwe vulling.
Als we de complete wortelkanaalbehandeling in één afspraak kunnen uitvoeren, dan krijgt u een permanente vulling. Heeft u toch een tweede afspraak nodig? Dan plaatsen we een tijdelijke vulling die in de volgende afspraak vervangen wordt voor de permanente vulling.

Bij de 2e afspraak haalt de tandarts de tijdelijke vulling eruit. Vervolgens wordt de blijvende vulling geplaatst. Die bestaat uit cement dat goed wordt opgenomen door het menselijk lichaam. Om te het wortelkanaal goed én stabiel af te sluiten, schuiven we een stift in het cement die tegen de kanaalwand drukt. Nu het wortelkanaal is afgesloten, kan het genezen.

Nieuwe patiënten

Heeft u nog geen tandarts in Eindhoven? Tandheelkundig Centrum Hanevoet neemt nieuwe patiënten aan! Bij uw eerste bezoek wordt uw gebit uitgebreid gecontroleerd. In sommige gevallen is het hierbij nodig om foto’s te maken van uw gebit. Als u nieuw bent bij Tandheelkundig Centrum Hanevoet kunt u een eerste afspraak inplannen door telefonisch contact op te nemen.

Afspraak maken

Direct een afspraak maken met de tandarts? Dat kan online via de contact pagina. Daarnaast kunt u een afspraak maken door telefonisch contact op te nemen.

Afspraak annuleren

U kunt tot 24 uur voor aanvang van de behandeling een afspraak kosteloos annuleren. Dit kan door telefonisch contact op te nemen met Tandheelkundig Centrum Hanevoet. Bent u te laat om de afspraak tijdig te annuleren? Dan worden de kosten alsnog in rekening gebracht. Afspraken op maandag kunnen uiterlijk op vrijdag tot het tijdstip van de afspraak op maandag nog kosteloos geannuleerd worden. Afspraken op de dag na een feestdag kunnen uiterlijk op de werkdag ervoor tot het tijdstip van de afspraak kosteloos geannuleerd worden.