Poetsacademie

Het is niet eenvoudig om kinderen ECHT goed te leren poetsen, flossen en/of tanden stoken. Wij willen met ons preventieprogramma ‘De Poetsacademie’ hierin helpen en zo zorgen voor een gezonde mond.

Wat gebeurt er in de mond?

Gaatjes en bloedend tandvlees zijn symptomen van infectieziektes. Deze ziektes worden veroorzaakt door bacteriën in de mond die leven in de tandplak. Dit is een slijmlaagje dat zich in de loop van de dag op onze tanden, kiezen en ons tandvlees vormt. Wanneer we goed poetsen, wordt deze plak verwijderd en gaan de bacteriën dood. Hierdoor houden we onze mond gezond!

Hoe leren we de kinderen goed te poetsen?

Dit doen we volgens het volgende stappenplan;

Stap 1: Uw kind gaat tijdens de afspraak zijn/haar tanden zo goed mogelijk poetsen met hun eigen hand- of elektrische tandenborstel. Deze borstel moet meegenomen worden naar de afspraak.

Stap 2: Tijdens de afspraak kleuren we de tanden met een roze vloeistof om achtergebleven plak te kunnen zien. Zo kunnen we uw kind leren waar en hoe er goed gepoetst moet worden. Dit wordt iedere afspraak nauwkeurig vastgelegd om de ontwikkelingen goed te kunnen volgen.

Stap 3: Indien uw kind twee maal een ‘plak score’ heeft behaald van onder de 10%, dan krijgt uw kind een elektrische tandenborstel van de Poetsacademie cadeau!

Zijn er kosten verbonden aan de Poetsacademie?

Nee, voor kinderen tot 18 jaar worden de kosten voor dit preventieprogramma volledig vergoed uit de basisverzekering.

Alleen kosten voor een eventuele gemiste afspraak kunnen in rekening worden gebracht. Om dit te voorkomen, dient u bij een verhindering minimaal 24 uur van te voren uw afspraak te annuleren.

Wilt u een afspraak maken voor de Poetsacademie? Klik dan op onderstaande button.