Implantaten/Kunstgebit/Overkappingsprothese

Mist u een tand of kies? Dan kan een implantaat de oplossing zijn. Een implantaat is een kunstwortel die als een schroef in de kaak wordt geplaatst. Op de schroef wordt de kroon van de tand of kies geplaatst. Daarnaast fungeert een implantaat ook als een steunkolom voor een brug of kunstgebit. Voor het plaatsen van een implantaat zijn meerdere afspraken nodig. Daarbij dient de kaak geschikt te zijn voor een implantaat. Wanneer de tand of kies verwijderd is, moet de kaak soms eerst herstellen voordat een implantaat geplaatst kan worden. Nadat het implantaat is vastgegroeid in het kaakbot wordt de kroon of een prothese bevestigd.

In een paar stappen naar een nieuwe lach. Hoe verloopt het behandeltraject?

Tijdens het intake consult nemen wij de behandeling stap voor stap met u door. U maakt kennis met de implantoloog die de klachten onderzoekt, een zorgplan met u maakt en het behandeltraject bespreekt. Tijdens het consult worden foto’s gemaakt van de kaken en wordt bepaald hoeveel implantaten nodig zijn om uw protheseprobleem op te lossen. En natuurlijk of u deze behandeling grotendeels vergoed krijgt uit de basisverzekering en wat uw eigen bijdrage is. Vaak mogen we een implantaatbehandeling voor een overkappingsprothese zelf machtigen. Anders wordt een aanvraag voor vergoeding door ons bij uw zorgverzekeraar ingediend.

Voor een overkappingsprothese in de onderkaak zijn meestal 2 implantaten voldoende.

In de bovenkaak worden meestal 4 implantaten geplaatst, bij weinig botvolume 6 implantaten, soms met extra botopbouw.

Wanneer de implantaten door de implantoloog zijn aangebracht/ingeschroefd volgt een vastgroeiperiode van 3-5 maanden en dan volgt het vervaardigen van het kliksysteem in de prothese. Meestal is dit een staafconstructie ingebouwd in de prothese. Een enkele keer zijn het drukknoppen. Direct na de implantaatchirurgie mag u altijd uw bestaande prothese of andere voorziening direct weer in.

Na het plaatsen van iedere nieuwe constructie (kroon, brug of prothese) op implantaten krijgt u ook een afspraak bij onze mondhygiëniste voor een uitgebreide reinigingsinstructie. Het optimaal schoonhouden en regelmatige controle is van groot belang voor uw nieuwe tanden.

Maak een afspraak en bekijk wat voor u mogelijk is: 040 – 252 42 67.