Kronen/bruggen

Als door omstandigheden uw eigen kiezen en tanden niet meer goed functioneren kunnen we kronen en bruggen plaatsen. Ze benaderen zoveel mogelijk de oorspronkelijke vorm en functie van tanden en kiezen.

Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervangers voor tanden of kiezen. Het zijn kapjes van metaal en/of porselein die precies passen over afgeslepen tanden of kiezen. Het kapje zit op de tanden of kiezen vastgelijmd. Door een kroon of brug te plaatsen krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm weer terug. Door het gebruik van keramische materialen bij kronen en bruggen is het mogelijk de restauratie een natuurlijke en levendige uitstraling te geven.

Behandeling

De tand(en) wordt eerst omslepen en vervolgens wordt er een afdruk gemaakt van de tand(en), deze gaat naar het tandtechnisch laboratorium. Wij werken hiervoor samen met andere laboratoria in de regio. Daar wordt de kroon/brug in de gewenste vorm en kleur gemaakt. Na een aantal weken kan de kroon/brug geplaatst worden.

Heeft u een kroon of brug? Of denkt u hiervoor in aanmerking te komen? Bel onze praktijk voor een afspraak: 040 – 252 42 67.

Afspraak maken

Wilt u weten wat voor u de beste oplossing is?
Maak dan een afspraak voor een intake gesprek middels het formulier of telefonisch via 040 252 42 67.