Betaling & tarieven

Door de wijzigingen bij de verzekeringen en de vele administratieve werkzaamheden die daarmee gemoeid zijn, hebben wij besloten om vanaf januari 2020 uw nota door te sturen naar Infomedics. Infomedics declareert dan rechtstreeks via uw verzekering het bedrag waarvoor u verzekerd bent. Het is afhankelijk van uw verzekeringspakket wat er vergoed wordt. Vraag daarom altijd om een begroting en controleer dit voor de behandeling bij de verzekeraar. Voor alle kosten die niet vergoed worden ontvangt u dan een rekening van Infomedics. U kunt het verschuldigde bedrag dan naar hen overboeken. Dit in opdracht verzenden en innen van facturen heet ‘factoring’. Dankzij factoring hebben wij minder administratie en dus meer tijd voor u als patiënt. Voor meer informatie zie de website:  www.infomedics.nl

Infomedics

Uw nota wordt verzorgd door de factoringmaatschappij Infomedics. Dat houdt in dat wij de nota sturen naar Infomedics en dat u uw nota ontvangt van Infomedics of uw verzekeringsmaatschappij. De route is in principe zo: Infomedics -> verzekeringsmaatschappij.
De verzekeringsmaatschappij betaalt Infomedics voor het verzekerde deel. Infomedics stuurt u een nota voor het resterende bedrag.
Dit kan afwijken per persoon, om meerdere redenen:
a. Omdat u heeft aangegeven dat u de nota eerst zelf thuis wilt ontvangen.
b. Uw verzekeringsmaatschappij de nota van Infomedics niet accepteert.
c. Als uw gegevens niet juist zijn doorgegeven aan ons.

In al deze gevallen krijgt u de nota thuis gestuurd van Infomedics en dient u deze binnen de betalingstermijn te betalen.
Als u vragen heeft over de nota kunt u Infomedics bereiken op www.infomedics.nl.
De tandarts zet zich in voor goede zorg bij de behandeling van uw gebit. Daarbij geven wij garantie op de door ons geplaatste tandtechniek, waaronder kronen.
De tandartsrekening is opgebouwd uit de verschillende verrichtingen tijdens de behandeling. Op de rekening staat elke verrichting omschreven met een code en de datum waarop de behandeling is uitgevoerd. Deze tarieven vindt u hieronder met daarbij een uitleg over de betekenis van de codes. Voor behandelingen boven de € 250,- kunt u vooraf een begroting vragen bij uw behandelaar.

Tarievenlijst

Hieronder vindt u een lijst van prestaties, codes en tarieven vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. De tarievenlijst geldt van 1 januari 2023 t/m 31 december 2023.